Blogg

Terassedør i glass og store vinduer

Sjekkliste for deg som ønsker å bytte ut vinduene

Gode vinduer er en langsiktig investering. Vinduene skal vare lenge, ha flere egenskaper og dekke ulike behov. Her er en sjekkliste med kontrollspørsmål for deg som ønsker å bytte ut vinduene.

Hvor store er vinduene?

Jo større vindusflater desto mer påvirker vinduenes isoleringsevne innetemperaturen. Ønsker du maksimal energibesparelse bør du velge energiglass med lavest mulig u-verdi. Med energiglass slipper lyset og energien fra solen inn i rommet, samtidig som glasset sørger for å holde kulden ute og varmen inne.

Store vinduer

Behov for solskjerming?

Store vindusflater kan gjøre huset veldig varmt på sommeren. Soldempende glass reduserer mengden lys og varme som slippes inn, uten at den slipper inn sørlig mindre lys, og senker dermed temperaturen inne og holder den mer stabil.

Vinduer med sprosser på skreddersøm

Plaget av støy utenfra?

Bor du ut mot en vei eller er plaget av annen form for støy, kan støydempende vindusglass være redningen. Støydempende glass fjerner unødvendig lyd og skadelige effekter fra støy, og kan kombineres med andre glasstyper avhengig av behov. Støydempende glass reduserer også UV bleking av møbler og interiør med 99%.

Vinduer med sprosser

Ønsker og behov knyttet til vindusvask?

Selvrensende vindusglass har et spesielt belegg som gjør at det renser seg selv, kun ved hjelp av sollys og vann. Disse vinduene kan enkelt vaskes utvendig med hageslangen.

Store vinduer fra vegg til tak

Sikringsbehov?

Sikkerhetsglass beskytter både mot innbrudd og hærverk, og mot personskader ved uhell, og leveres med ulik sikringsgrad, avhengig av sikringsbehov. Brannglass kan forhindre røyk- og brannspredning, eller forhindre varmestråling i kortere eller lengre tid, avhengig av glassets oppbygging. Laminert sikkerhetsglass reduserer også UV bleking av møbler og interiør med 99%.

Praktiske ønsker og behov?

I hus eller bygg med flere etasjer bør ikke vinduene være for enkle å åpne for barn, og man bør kunne pusse vinduer uten å risikere livet. I boligblokker og rekkehus kan det være brannkrav knyttet til vinduene og det skal være sikre rømningsveier.

Skyvevindu

Les mer her:
Hva bør du tenke på når du skal bytte vinduer?
Vurderer du å bytte ut vinduene?

Glassmester1 leverer og monterer de fleste typer vinduer og glassfasader både til private hjem og forretningsbygg. Med mer enn 40 års erfaring med å skifte vindu og fasadeglass har vi fagkompetansen som er nødvendig for å finne den beste løsningen for deg.

Ta kontakt for mer informasjon eller uforpliktende pristilbud på bytte av vinduer!