Blogg

Baderomsspeil på mål

Innred med dekorspeil!

Speil er ikke lenger kun en praktisk gjenstand, men et sentralt interiørelement i hjemmet. Her er inspirasjon til hvordan dekorspeil kan skape det lille ekstra og hvordan du kan bruke speil til å få rommene dine til å fremstå større og lysere. Du kan bruke speil i stedet for bilder på veggen eller dekor, som en funksjonell skillevegg eller til oppbevaring. Vi viser deg hvordan.

Store speil får rommet til å virke større og lysere

Speil skaper en illusjon om at rommet er større enn det faktisk er. Hvis du skal gjøre et lite rom større ved bruk av speil er det en fordel om speilet står rett overfor et vindu. Da får du uterommet og lyset inn, og speilet utvider rommet. Det er også effektfullt som romutvidelse å henge speil i enden av lange korridorer.

Speil over kjøkkenbenk
Rundt speil tilpasset på mål

Speil blir ofte brukt i små rom for å skape inntrykk av et større rom. Det beste trikset er å plassere et speil overfor vinduet ditt. Da gjenspeiles lyset fra vinduet og skaper illusjonen av et nytt vindu.

Veggspeil tilpasset på mål

Ved å henge et stort veggspeil på en av veggene i stuen/spisestuen fremstår rommet som større og lysere, og du får følelsen av å ha mer plass fordi speilet gjenskaper rommet.

Heldekkende veggspeil tilpasset etter mål

Ved å dekke en hel vegg med speil skaper man en optisk illusjon av å være i et stort rom. Speil reflekterer lys tilbake ut i rommet og bidrar dermed til å skape følelsen av mer plass og lys. Vender man speilet mot fokuspunktet i rommet vil speilet være med på å skape dybde i rommet.

Speil som oppbevaring

Å bruke speil som oppbevaring er utrolig effektivt. Du kan for eksempel ha skyvedørsgarderobe med speilfronter i entréen. Det skaper en illusjon av at rommet er større, samtidig som du får skjult en masse ting som ikke trenger å stå fremme.

Skyvedører med speil

Speilveggen på dette lille soverommet har flere funksjoner. Samtidig som speilet gjør rommet større, fungerer det også som oppbevaring. Bak speilene er det nemlig et innebygd skap.

Speil som dekor

Har du flere små rom i hjemmet kan det være en veldig god ide å bruke dekorspeil. Et dekorativt veggspeil vil reflektere rommet og skape en følelse av at rommet er større enn det egentlig er.

Runde speil tilpasset på mål

Ønsker du et dekospeil i stuen/spisestuen din, men har begrenset med plass kan du henge et speil på veggen i stedet for fotografier eller malerier. I små leiligheter er ofte stue, kjøkken og spisestue slått sammen til ett stort rom. Ved å sette opp en glassvegg eller speilvegg mellom stue og spisestue/kjøkken beholder du romfølelsen, samtidig som du får et tydelig skille mellom sonene.

Runde speil tilpasset på mål

Et siste tips når man innreder med speil er å plassere det bak en lampe eller annen lyskilde. Lyset fra lampen vil gjenspeiles inn i rommet og få det til å fremstå større. Du kan bruke både pendellamper og bordlamper.

Design ditt eget speil!

Hos Glassmester1 kan du bestille alle typer speil på mål, uten ramme, i alle størrelser og fasonger – til konkurransedyktig pris!

Speil på mål i alle størrelser og fasonger