Blogg

Smijernsvegg

Glassvegg med utsikt

Da drømmehytta skulle ferdigstilles, valgte Vivian og Per glassvegg med smijern for å skape to separate stuer og samtidig beholde den fantastiske utsikten. Ved hjelp av lokale håndverkere kom de i mål innenfor budsjett.  

Vivian og Pers standardhytte er ikke helt som andre standardhytter. For når hyttedrømmen først skulle realiseres, måtte alt være perfekt. Den største endringen fra standarden er en nesten 5 meter lang glassvegg med profiler i smijern, en vegg Vivian har drømt om i årevis.

Jeg så en slik vegg for ti år siden hos en venninne som jobbet med interiør. Veggen hennes var importert fra Nederland, og jeg syntes den var helt fantastisk! Sånne vegger har jo blitt veldig mye mer vanlig siden den gang, så det var heldigvis ikke så vanskelig å få til dette, smiler Vivian.

Og at glass var riktig materiale for hytta i alpelandsbyen på Kvitfjell, var hun ikke et øyeblikk i tvil om. Utsikten gjennom de store vindusflatene er helt eventyrlig, med skogkledde lier og pur idyll så langt øyet kan se. Det var dermed viktig at skillet mellom stuene opprettholdt den vakre utsikten og lyset.

Smijernsvegg

Lokale håndverkere

I utgangspunktet var det tegnet inn glassrekkverk for å avgrense den åpne loftsstua fra stua i etasjen under. Men med en slik løsning ville det bli veldig lytt mellom stuene. Vivian og Per så fort at dette var muligheten til å få den glassveggen de hadde drømt om, og at glass med mørke profiler ville matche uttrykket i den moderne hytta perfekt. De startet prosessen med å innhente priser fra ulike leverandører og så at prisene var nokså forskjellige. Glassmester1 utmerket seg med de gunstigste prisene, og Vivian og Per tok turen til Artur på Alnabru. Det første store spørsmålet som meldte seg der, var valget mellom smijern og aluminium.

Vi så jo med en gang av smijern var klart stiligst. Men det var jo også en god del dyrere, og særlig syntes vi kostnadene med oppmåling, frakt og montering var store. Da Artur foreslo at vi kunne bruke lokale håndverkere i stedet, ble det plutselig en helt annen sak.

Glassvegger må monteres av fagfolk, men i en hyttelandsby under oppføring er ikke det noe problem. Vivian og Per slo til på denne muligheten. De gikk for smijern, og fikk plantegninger med nøyaktige mål fra byggherren. De neste utfordringene var både av det praktiske og det estetiske slaget. For hvordan skulle de feste glassveggen, når den skulle strekke seg helt fra det store vinduet og ut til trappa? Feste i gulv og tak var jo ikke tilstrekkelig. I samarbeid med byggherre, kom de frem til en løsning ved å sette inn solide, men diskrete påler i heltre på hver side, slik at smijernsrammen kunne festes i disse. De presenterte forslaget for Artur, som utarbeidet glassveggen på bakgrunn av denne rammen.

Dette viste seg å være en kjempefin løsning som fungerer godt både praktisk og estetisk, forteller Vivian.

Smijernsvegg
Smijernsvegg

Rutenett til besvær

En problemstilling som skapte litt hodebry, var hvordan ruteinndelingen skulle gjøres. Vivian og Per tenkte først 3 ruter i høyden, men var redd for at det skulle bli urolig og gi assosiasjoner til et gitter. I butikken på Alnabru var det ulike varianter utstilt, og Artur bidro med gode råd. Ved hjelp av Arturs skisser og bilder av stua hvor hun tegnet inn alternativene med tusj, fikk de visualisert og konkludert. Resultatet ble én horisontal deling.

Det ble veldig fint og mye roligere med bare én linje horisontalt. Men i den innerste delen, ved siden av trappa, valgte vi i 12. time å legge inn flere ruter. De to delene av veggen er nemlig ikke synlig fra samme sted, og vi synes dette ble helt topp, sier Vivian.

En vegg å bli glad av

Da veggen var ferdig produsert, hentet de den selv med en henger fylt av madrasser. Deretter var det bare for de lokale håndverkerne å montere veggen, noe som gikk fullstendig knirkefritt. Når de ser på resultatet i dag, er de kjempeglad for alle valgene som ble tatt.

Jeg blir glad hver gang jeg ser glassveggen min. Vi har både fått løst et praktisk problem og gitt hytta et estetisk løft. Vi er så glad for at vi valgte smijern, og når vi kunne bruke de samme fagfolkene som bygde hytta, sparte vi en del penger også.

Når det gjelder Glassmester1, er Vivian full av godord. Uten å nøle gir de 10 poeng på absolutt alle områder. Ikke bare fremhever hun Artur som særdeles hyggelig å samarbeide med, han var i tillegg rask til å svare, og han ga utrolig god service og gode, tydelige svar.

Vi var jo helt grønne på det med materialvalg og alt, og han var veldig tydelig og ærlig. Vi var i kontakt med 4 forskjellige leverandører, og vi er helt sikker på at vi valgte riktig. Vi har også fått levert store speil til badene og bestilt en glassplate til gulvet foran peisen fra Glassmester1. Vi er strålende fornøyde!

Smijernsvegg
Smijernsvegg

Smarte løsninger – spesialdesignet for deg og din bolig

Enten du ønsker deg stilrene glassvegger og dører med nøytrale profiler eller en trendy løsning i ekte smijern, hjelper vi deg å designe den beste løsningen for deg og ditt hjem. Glassveggene skreddersys på mål, og kan leveres ferdig montert. Alle løsninger er av høy kvalitet, og designet for å vare. Våre dører i glass er like vakre og effektive etter å ha blitt åpnet og lukket tusener av ganger som de var i begynnelsen. Glasset er behandlet etter alle kunstens regler for å sette holdbarhet og sikkerhet i høysetet.

Designet på glassveggene og -dørene bestemmer du helt selv. Vil du ha skyvedører, enkle dører eller doble dører i en nøytral tone, med svarte rammer og sprosser, eller ekte smijern? Vil du ha klart, frostet eller sotet glass på veggene og -dørene? Mulighetene er uendelige, og vi gleder oss til å hjelpe deg i mål.

Kontakt oss for mer informasjon!