Blogg

sotet speil over kjøkkenbenken

Stilig løsning med romfølelse på kjøpet: Sotet speil over kjøkkenbenken

Med sotet speil over kjøkkenbenken har Kristina og Adrian løftet et standardkjøkken til et helt nytt nivå.

Kristina Skogli og Adrian Nakken gledet seg til å overta en nybygd leilighet, men syntes de hvite standardflisene over kjøkkenbenken var veldig kjedelige. Samtidig var det trist å skulle rive ned noe nytt av god kvalitet. Hva gjør man da? Jo, man spør Google til råds. Og Google hadde svar.

«Vi fant flere bilder av kjøkken der det var brukt speil over kjøkkenbenken, og det syntes vi var veldig stilig. Men vi var redd det ville bli for voldsomt og skarpt med klart speil, fordi vi har vinduer langs den ene kjøkkenveggen. Så da kom vi opp med ideen om sotet speil over kjøkkenbenken», forteller Kristina.

sotet speil over kjøkkenbenken

Herdet glass over komfyren

Paret fant ikke bilder av sotede speil brukt på denne måten. Men når man kunne ha sotet speil på garderobeskap, burde det kunne gå an over kjøkkenbenken også? De tok kontakt med Glassmester1, som kom på befaring. Glassmesteren var helt enig.

«Han syntes det hørtes kjempefint ut. Men han hadde et viktig innspill: Over komfyren kan man ikke bruke speil, det er ikke herdet og tåler ikke varmen. Men han hadde en flott alternativ idé, nemlig å bruke herdet glass i dette området», sier Kristina.

Dermed bestilte de et felt med svartlakkert, herdet glass over komfyren, noe som viste seg å bli en stilig løsning på problemet. Og montøren fikk sånn eierskap til prosjektet at han til og med skaffet svarte metall-lister fra en dusjforretning for å få den siste finishen på plass.

«Det var en litt uferdig løsning her med ledninger og ledningsklemmer ved stikkontakten, som ga et rotete inntrykk. Med metall-listene fikk han skjult rotet og løftet helheten flere hakk. Han la virkelig sjelen sin i å få det pent!»

sotet speil over kjøkkenbenken
sotet speil over kjøkkenbenken

Kjip rørsjakt ble prikken over i-en

Med speilløsningen fikk de også løst et annet estetisk problem på kjøkkenet: En rørsjakt mellom kjøkkenskapene som lagde et matt, hvitt felt midt i innredningen. Kristina og Adrian bestilte speil til dette feltet også, for å skape helhet. Etter to runder med befaring og kontrollmåling var det klart for montering. Den dedikerte glassmesteren lot ingen andre komme nær prosjektet, og satte sin ære i å få puslespillet til å gå opp, med metall-lister og det hele. Resultatet ble deretter.

«Det ble kjempestilig! I tillegg var det kjapt å montere, det krevde ikke noe forarbeid, og det er praktisk og lett å holde rent. Det gir masse romfølelse og henter opp dagslyset fra vinduene uten at det blir skarpt. Alle som har vært på besøk, har skrytt av det stilige kjøkkenet vårt», avslutter en fornøyd Kristina.

sotet speil over kjøkkenbenken
sotet speil over kjøkkenbenken

Speil og glass perfekt tilpasset ditt kjøkken

Gjør som Kristina og Adrian og få et stilig kjøkken med økt romfølelse på kjøpet, med speil over kjøkkenbenken. Velg mellom klart, sotet, bronse og antikk speil, kombinert med herdet glass over kokesonen i en matchende farge. Speilet skreddersys for akkurat ditt kjøkken, med nødvendige hull, innhakk og utsparinger for stikkontakter.

Merk at speil ikke bør monteres over kokesonen, da det kan sprekke ved slag eller vannsøl med høye temperaturer og varme fra komfyr. Vi anbefaler å kombinere speil med herdet glass over kokesonen.

Kontakt oss for mer informasjon!