Blogg

oransje glassplate over kjøkkenbenken

Sonen over kjøkkenbenken — tør vi velge farger?

Trendforskere og fargeeksperter mener fargene er på vei inn i de tusen norske hjem. Men hvor vågale er vi egentlig? Og hva gjør vi med sonen over kjøkkenbenken?

gul glassplate over kjøkkenbenken

Hvitt, grått og svart

Ifølge trendforskerne er nordmenn lei av hvitt og grått, nå vil vi sette farge på interiørene våre. Vi har spurt en som har førstehånds kjennskap til hvordan det faktisk står til, Glassmester1s daglige leder, Magnus Bråten. Hver uke selger Glassmester1 Stor-Oslo mellom 15 og 20 glassplater som kundene skal ha over kjøkkenbenken. Hva viser de harde tallene?

«90% av kundene velger hvitt, grått eller svart glass over kjøkkenbenken», forteller Magnus Bråten. «Folk velger ofte samme farge som på veggene, og de er fremdeles hvite eller grå. Men vi ser litt mer farger enn før, noen tør hive seg utpå. Da er det oftere veggen som får farge, ikke glassplaten eller innredningen».

hvit glassplate over kjøkkenbenken
grå glassplate over kjøkkenbenken

Blått og oransje

De siste 2 årene har folk tilbrakt mye tid hjemme, og mange har pusset opp for å gjøre hjemmene lune og koselige i en utrygg tid. Blant de vågale er det to fargetrender som har vært tydelige: Folk har enten gått for kjølige blåtoner eller varm, brent oransje. Magnus Bråten tror denne trenden vil holde seg utover i 2022.

«De blå tonene kommer nok til å holde seg i trendbildet, folk oppfatter gjerne blått som litt nøytralt. Og brent oransje gir en fin kontrast og en lun varme som folk ønsker seg nå. Varme farger er generelt på vei inn. De fleste velger lyse, myke nyanser, de svarte glassplatene er det stadig mindre spørsmål etter».

blå glassplate over kjøkkenbenken
oransje glassplate over kjøkkenbenken

Enorm økning i etterspørsel

Uansett om du tør å skeie ut med farger eller går for det trygge og nøytrale, er sonen over kjøkkenbenken et enkelt sted å fornye. Og daglig leder hos Glassmester1 ser en helt klar trend: Glass over kjøkkenbenken har økt enormt i senere tid, både i nye boligprosjekter og blant oppussingsglade nordmenn. Og han skjønner godt hvorfor:

«Glassplate gir et veldig cleant uttrykk på kjøkkenet. I tillegg er det lett å holde rent, det tåler store temperaturforskjeller, og platen vil se like fin ut om 20 år. Vil du hive deg på fargetrenden, kan du velge mellom 2000 farger hos oss. En del spør også etter speil over benken, og det kan vi levere. Men speil kan ikke herdes, så for en varig og holdbar løsning anbefaler vi heller glassplate. Eventuelt en kombinasjon av glass og speil», avslutter Magnus Bråten.

blå glassplate over kjøkkenbenken

Her kan du lese mer om fargetrendene: Slik setter du farge på kjøkkenet i 2021.

sotet speil og glass over kjøkkenbenken

Her kan du lese om løsningen avbildet over: Sotet speil  over kjøkkenbenken.

Klar for å prøve?

Er du klar for å prøve farget glass over kjøkkenbenken? Vi kan levere glassplate i din favorittfarge fra den omfattende RAL-skalaen – her er det over 2000 farger å velge mellom! Mal veggene i en av årets trendfarger. Beskytt sprutsonen med en glassplate i samme farge eller i en matchende kontrastfarge. Vi spesiallager til deg og ditt kjøkken.

Alle våre glassplater til kjøkken er i herdet glass, som er 4-5 ganger sterkere enn vanlig glass. Glasset klassifiseres som sikkerhetsglass, og det tåler både vannsøl med høye temperaturer og varme fra komfyr.

Her ser du et lite utvalg av trendfargene for kjøkkenet i 2021, til inspirasjon.

Kilde: Jotun.no

5504 COASTAL BLUE (NCS: 5411-B02G)
En dyp blåtone med referanser til havet – for et perfekt og eksklusivt utseende.

4894 OCEAN AIR (NCS: 3209-R97B)
En dempet blåfarge med et grått slør – rolig og tidløs.

6378 ICONIC (NCS: 3406-B88G)
Fargen er blågrønn og dempet, men fremstår som en lys farge.

12120 DESERT PINK (NCS: 3215-Y43R)
En gyllen og varm rosafarge med hint av fersken.

12127 EARTHY BROWN (NCS: 6815-Y24R)
Fargen er mørk og gyllen med en gul undertone.

1392 GUL ANTIKK (NCS: 2020-Y20R)
En lekker, varm gulfarge som er tidløs og elegant.

20162 MELLOW (NCS: 5511-Y59R)
En rødbrun tone, som også kan kalles en dempet plommefarge.

20167 WELCOMING RED (NCS: 4429-Y72R)
En gyllen og behagelig rødtone, med et hint av rosa.

12124 NATURAL CLAY (NCS: 3932-Y40R)
En dempet, men glad oransjetone, spesielt egnet for soner i hjemmet hvor vi er sosiale