Blogg

Slik får du økt romfølelse med glass og speil

Innred med naturlig lys

Vi bor stadig tettere, og bynære strøk byr på småhus og leiligheter med begrenset plass. Dette gir rom for kreativitet med både glass, speil og smart innredning. Vi viser deg hvordan du gjør det beste ut av plassen med vakre og arealeffektive løsninger.

Del opp rommet med glassvegger

En måte å bruke plassen smart er å dele inn rom i soner. Benytter du glassvegger eller glassdører bevarer du den luftige romfølelsen, samtidig som du markerer et tydelig skille mellom de ulike bruksrommene. Vil du dele av et rom i en leilighet som har vinduer i bare én del, utnytter glassveggene det naturlige lyset maksimalt og du unngår at det nye rommet blir for mørkt.

Se priseksempler på ulike typer løsninger i smijern og aluminium her.

smijernsvegger_01_1110x600

Sosial løsning – glassvegger på kjøkkenet

For å skille av kjøkkenet uten å miste helheten, er skillevegger i glass både trendy og tidløst. Lyset utnyttes til det fulle, støy og matos holdes ute, mens de gjennomsiktige veggene fortsatt inviterer til kjøkkenet som en sosial arena.

De siste årene har industrielle glassvegger i smijern preget interiørbildet, og drar referanser til både lekkert kontinentalt design og «New York loft»-stilen med røffe renoverte fabrikklokaler.

smijernsvegger-04-700x700
smijernsvegg_06_700x700

Et ekstra rom med glassvegger

Trenger du et ekstra soverom, er glassvegger en utrolig arealeffektiv løsning. Ved å erstatte tradisjonelle trevegger med glassvegger, virker rommet lysere og mer romslig.

smijernsvegger_02_1110x460

Glass rundt trappen

Trapper har en sentral plassering i boligen, brukes mye og er ofte en tung installasjon. For å lette på uttrykket, kan man montere glass enten inn mot trappenedgangen, eller bruke glass som gelender i kombinasjon med andre materialer.

glassrekkverk-inne-01-700x700
glassrekkverk-inne-02-700x700

Speil som dekor

De runde speilene brukes mer og mer både som dekorelement i stue og soverom og som stilige installasjoner på badet. Den runde formen bryter opp interiøret og skaper en fin kontrast til rommets ellers rette linjer.

Speil skaper en illusjon om at rommet er større enn det faktisk er. Plasserer du det tvers overfor et vindu reflekteres uterommet og lyset inn, og speilet utvider rommet.

rundt-speil-03-700x700
rundt-speil-01-700x700

Influencernes speil-favoritter

Influencerne har trykket speiltrenden til sitt bryst, og Glassmester1 følger med på notene. Vi har levert skreddersydde interiørdetaljer både til stor-bloggeren Pilotfrue, mote- og livsstilsblogger Tine Monsen, og TV-profil og fotograf Anette Marie Antonsen.

Pilotfrue01_700x700

Julianne Nygård, Pilotfrue

«Speilene på veggene i treningsrommet ga virkelig et løft til hele rommet. Jeg trodde det skulle bli bra, men ikke sååå bra! Alt fra befaringen, utforming av løsning for våre behov og ønsker til montering har imponert meg. Servicen er spesielt god og leveringstiden er rask. Etter en så vellykket oppgradering i hjemmet får jeg lyst på flere speil i andre rom. Jeg kommer definitivt til å ringe Glassmester1 også neste gang jeg skal ha speil og og derfor er det enkelt å anbefale de videre til andre som ønsker seg store eller små speil»

Les mer her.

Anette-Marie

Anette Marie Antonsen

«Det er ingen tvil om at speilet forandret hele stuen min. Det virker større, mer luftig og lysere»

Les mer her.

Tine Monsen (1) lavoppløst kvadrat

Tine Monsen

«Hvor skulle vi få tak i et speil som ble stort nok og som kunne passe til veggen? Løsningen ble Glassmester1 som jeg må skryte litt ekstra av på dette, for jeg kunne ikke ha vært mer fornøyd.»

Les mer her.

Skyvedorer_01_1110x460

Smart oppbevaring med skyvedørsgarderobe

En skyvedørsgarderobe kan gi uante muligheter for oppbevaring på begrenset plass. Planlegger du smart kan du utnytte høyden i rommet, upraktiske nisjer i leiligheten, eller kanskje oppbevare både yttertøy og hverdagsgarderoben på samme sted. Garderobemekka er Glassmester1’s datterselskap som er spesialister på garderobeløsninger. Vi skreddersyr både små kompakte garderober, skyvedører og innredning etter behovene du har for oppbevaring.

Design skyvedørene som et lekkert blikkfang, benytt speil for å forstørre rommet, eller la den gli umerkelig inn i interiøret. Skyvedørene sparer unødig bruk av gulvplass og skjuler alt på en enkel og lekker måte – win-win.

Skyvedorer_02_600x600
Innredning_03_600x600

Akkurat som du ønsker deg

Alt av speil, garderober og glassvegger blir laget spesifikt etter dine ønsker og mål. Kom innom oss for en prat eller få tips og råd fra en av våre glasstekniske rådgivere ved å ta kontakt her.

Kontakt oss for mer informasjon!