Blogg

Pusse opp med glassplate på kjøkkenet

Pusse opp etter fornuft eller følelser?

Bruker du fornuft eller følelser når du prioriterer oppussingsprosjekter? Mange av oss velger å pusse opp mye inne, men glemmer det ytre. Slik får du råd til begge deler!

Nordmenn er verdensmestere i å pusse opp hjemmene sine.

Hvert år bruker nordmenn 94 milliarder kroner på å pusse opp hus og hytter. Oppussing er mote og dermed et evigvarende prosjekt. Vi har god økonomi og vil oppgradere til det aller siste både når det gjelder farger og materialer, teknologi og smarte løsninger.

Gjør mye inne, glemmer det ytre

Mange gamle hus har vinduer som trekker, kalde kjellere og gammeldagse kjøkken og bad. Vi lar oss inspirere av oppussingsprogrammer på TV og vil gjerne ha de nyeste trendene inn i hjemmene våre, og mange prioriterer derfor å bytte ut et fullt fungerende kjøkken med et flunkende nytt, og glemmer det ytre, selve «huskroppen».

Pusse opp hus utvendig
Gammelt kjøkken med moderniseringsbehov

Slik får du råd til begge deler

Med små grep er det mulig å fornye både kjøkken og bad, og samtidig ha råd til å gjøre nødvendige utvendige oppgraderinger av huset.

Bytt ut fliser med glass og mal kjøkkeninnredningen

Mange eldre kjøkken er solide og i god stand selv om de ser utdaterte ut. Ved å male kjøkkeninnredningen, bytte ut benkeplate og håndtak, og erstatte fliser med glass eller speil kan du få et moderne kjøkken til en rimelig pris.

Glass over kjøkkenbenk
Pusse opp kjøkken med lilla glassplate over kjøkkenbenken

Bytt ut innredning som dusjvegger og speil på badet

Fungerer badet ditt som det skal men har et utdatert utseende er mye gjort ved å bytte ut innredningen. Bytt ut de gamle dusjveggene med nye, og dekorer med speil. Akkurat nå er spesielt populært med dusjvegger med svarte rammer, og runde speil som dekor på badet.

Dusjvegg med svart ramme
Pusse opp badet med store runde speil er populært

Bytt ut glassene i vinduer og dører

Er vinduene dine mer enn 30 år gamle bør du vurdere å bytte ut glassene eller hele vinduet. Med nye glass får du redusert varmetap og kald trekk, bedre inneklima og økt komfort og lavere strømutgifter.

Pusse opp boligen og bytt ut gamle vinduer med nye
Pusse opp boligen og bytt ut gamle vinduer med nye

Vil du vite mer?

Ta kontakt for mer informasjon eller uforpliktende pristilbud på glassplate kjøkken, dusjvegger, speil eller bytte av vinduer og dører!

Kilder: Prognosesenteret.no, forskning.no, Sintef.