Blogg

New York loft med ekte smijern

Drømmer du om New York loft-stilen perfekt tilpasset ditt hjem, med rammer i ekte smijern? Hos Glassmester1 kan vi lage skreddersydde løsninger i glass og smijern, i den ekte, naturlige, rå smijernslooken du er ute etter.

new-york-loft-stil_01_1200x550

Besøk vår utstilling med New York loft-produkter

Glassvegger og -dører med svarte rammer er en stor interiørtrend, og en praktisk og stilig måte å dele innredningen i ulike soner på. Stilen gjorde sitt inntog i Norge sommeren 2019, og etterspørselen tok helt av utover i 2020. Er du på jakt etter inspirasjon og gode ekspertråd, har Glassmester1 akkurat det du trenger.

«Vi har bygd opp en stor utstilling med New York loft-produkter i butikken vår på Alnabru», forteller daglig leder i Glassmester1, Magnus Bråten. «Der kan du se ulike alternativer utstilt, kjenne på kvalitetene og få gode råd fra fagfolkene våre».

Glassmester1_Oslo_07_720x720
Glassmester1_Oslo_09_720x720

Smijern eller aluminium?

Vegger og dører i New York loft-stil passer i utgangspunktet i de fleste boliger, alt fra topp moderne hus i funkisstil til klassiske bygårdsleiligheter. De fleste velger svarte profiler, men synes du svart blir for dramatisk, kan du velge hvilken som helst annen farge på rammer og sprosser. Også når det gjelder glass-finish, er det mange muligheter, enten du foretrekker gjennomsiktig, sotet, frostet eller lakkert glass. Og velger du smijernsrammer, kan både mål og sprosser utformes helt etter dine ønsker.

«Smijernet smis slik du vil, du får et helt unikt produkt tilpasset boligen din. Men så er dette også det mest eksklusive alternativet, med den ekte, tunge smijernsfeelingen», sier Bråten.

Smijernsvegger_nesoddtangen_02_700x700
Factor-Global-smijernsvegger-05B-700x700

For deg som ikke har fullt så romslig budsjett, kan Glassmester1 anbefale den rimeligere varianten med aluminiumsrammer. Aluminiumsrammene leveres i standardstørrelser, og gir et litt glattere uttrykk enn smijern. Men aluminium har også sine klare fordeler.

«Hvis lyddemping er et viktig poeng for deg, bør du faktisk heller velge aluminium. I smijernet blir det små glipper som gjør at lyd slipper gjennom, mens aluminium har en tettere struktur som demper lyden. Velger du i tillegg støydempende glass, som har en usynlig folie inni, stenger du effektivt lyden ute», forklarer Magnus Bråten.

Priseksempler på smijern vs. aluminium finner du her.

glassvegg_med_dor_06_700x700
glassvegg_med_dor_07_700x700

New York loft på budsjett

Drømmer du om New York loft-stilen, men synes både smijern og aluminium blir for dyrt? Med en skyvedørsløsning fra vårt søsterselskap Garderobemekka, får du både stilen og funksjonen, men til en rimelig penge.

Klikk her for pris og beskrivelse av skyvedørsløsningen avbildet under. 

Venera-Beqiri-03-700x700
Venera-Beqiri-01-700x700

Få flere soner, behold lyset og romfølelsen

New York loft-stilen har opphav i 90-tallets New York, der forlatte lager- og industribygg ble ombygd til nye loftsleiligheter. Mye av det originale uttrykket ble beholdt, med kraftige takbjelker, synlige ventilasjonsrør og upusset betong og murstein. I denne røffe, industrielle stilen spiller glassvegger med svarte sprosser en viktig rolle. I industrilokalene hadde glassveggene som jobb å skjerme mot støy og skape ulike arbeidssoner, og de har akkurat den samme funksjonen i dag.

«Glassvegger er effektive soneinndelere som skaper fleksible rom. De demper støy, samtidig som du beholder dagslyset og romfølelsen. Om du vil dele opp mellom stue og kjøkken, to deler av en stue eller gang og stue, er dette en ideell løsning. Vi kan levere alt fra faste vegger og foldedører til skyvedører og pivot-dører. Valget er ditt», avslutter daglig leder i Glassmester1.

smijernsvegger-04-700x700
smijernsvegger-05A-700x700

New York loft stilen perfekt tilpasset ditt hjem

Enten du ønsker deg New York loft stilen i ekte smijern eller aluminium hjelper vi deg å designe den beste løsningen for deg og ditt hjem. Glassveggene skreddersys på mål, og kan leveres ferdig montert. Designet på glassveggene og -dørene bestemmer du helt selv. Vil du ha skyvedører, enkle dører eller doble dører i en nøytral tone, med svarte rammer og sprosser, eller ekte smijern? Vil du ha klart, frostet eller sotet glass på veggene og -dørene? Mulighetene er uendelige, og vi gleder oss til å hjelpe deg i mål.

Kontakt oss for mer informasjon!