Blogg

Smijernsvegg

Glassvegg med smijern i lune omgivelser

Da Lise fikk kjenne på glassdørene med smijern og høre lyden når de lukker seg, falt hun pladask. Det var dette som skulle til for å gi den gode følelsen i den nye leiligheten.

Lise har vært på boligjakt blant urbane leiligheter i Oslo en stund, og har sett flere flotte glassvegger som rominndeling. Hun synes effekten er utrolig fin, og da hun fikk tilslaget på en flott loftsleilighet med en passende åpning mellom kjøkken og stue, var hun ikke i tvil om hva som skulle inn der.

Jeg hadde først og fremst et estetisk behov for denne veggen, ler hun. – Jeg så for meg at en slik glassvegg ville gi leiligheten det særpreget jeg ønsket meg. Men i tillegg er det selvfølgelig praktisk å kunne stenge av mellom matlaging og lekselesing, forteller Lise.

Smijernvegg doble dører

Lise satte straks i gang jakten på den perfekte glassveggen. Hun ville sammenligne tilbud fra flere leverandører og tok kontakt med flere tilbydere parallelt. Glassmester1 skilte seg ut med god service fra første stund. 

Glassmester1 var veldig «på» og fulgte opp forespørselen min godt. Det var det mange andre som ikke gjorde, og jeg tenkte at servicen antakelig ville følge samme mønster videre. Så da valgte jeg Glassmester1, og det har jeg vært veldig godt fornøyd med.

Kjenne på materialene

Det første Lise trengte hjelp med, var valget av materiale. Hun hadde lest om muligheten for slike vegger med rammer i både smijern og aluminium, og hadde prisforskjellen i bakhodet da hun troppet opp i butikken på Alnabru. Hun hadde en mistanke om at det var smijern hun ville ha, men Lise måtte se det på nært hold for å vite om det var verdt prisen. 

Da jeg fikk se og kjenne på materialene, forsvant enhver tvil. Jeg følte det med en gang – både tyngden i smijernet og lyden når du lukker dørene, det var sånn jeg ville ha det. Dette er jo en varig investering, og jeg skjønte at jeg måtte gjøre det skikkelig for å virkelig bli fornøyd.

Neste punkt i framdriften var å komme fram til riktig utforming av veggen, med den beste plasseringen av sprosser og glassfelter. Lise ønsket seg noe annet enn kvadratiske ruter, og hadde egentlig sett for seg et ovalt felt øverst på veggen. I møte med glassmesterne skjønte hun at ovale jernstenger ikke er så enkelt å få til. Det ble noen runder med skisseutveksling fram og tilbake, men til slutt kom de fram til en inndeling Lise ble godt fornøyd med.

Det var først og fremst det estetiske som var viktig for meg her. Men det var viktig med doble dører, og med bred nok døråpning til at det ble både pent og praktisk. Det meste av tiden står dørene åpne, og da var det viktig at det så bra ut også med åpne dører.  

Smijernvegg doble dører
Forbilde_smijern_600x700_4

Kaldt metall, varme farger

Lise er veldig fornøyd med hjelpen hun fikk med utformingen, og framhever at det er viktig å få tegnet løsningene så tidlig som mulig i prosessen. For uten tegning er det ikke så lett å se klart for seg hvordan det vil bli. Hun skryter også av fagfolkene som sørget for at målingen ble helt riktig, og som monterte veggen effektivt og godt. Selv hadde hun sørget for farger som ga glassveggen de helt riktige rammene.

Da jeg overtok leiligheten, var alle vegger hvite. Jeg er ikke så glad i hvitt, og ettersom både metall og glass er litt kalde materialer, ville jeg ha varme toner for å gi en lun stemning. Nå er stua beige, og kjøkkenet har fått en varm okergul farge som jeg liker veldig godt. Sammen med mørke takbjelker, et metallskap og svart kjøkkeninnredning gir dette akkurat den stemningen jeg var ute etter, forteller Lise fornøyd.

Smijernvegg doble dører

Smarte løsninger – spesialdesignet for deg og din bolig

Enten du ønsker deg stilrene glassvegger og dører med nøytrale profiler eller en trendy løsning i ekte smijern, hjelper vi deg å designe den beste løsningen for deg og ditt hjem. Glassveggene skreddersys på mål, og kan leveres ferdig montert. Alle løsninger er av høy kvalitet, og designet for å vare. Våre dører i glass er like vakre og effektive etter å ha blitt åpnet og lukket tusener av ganger som de var i begynnelsen. Glasset er behandlet etter alle kunstens regler for å sette holdbarhet og sikkerhet i høysetet.

Designet på glassveggene og -dørene bestemmer du helt selv. Vil du ha skyvedører, enkle dører eller doble dører i en nøytral tone, med svarte rammer og sprosser, eller ekte smijern? Vil du ha klart, frostet eller sotet glass på veggene og -dørene? Mulighetene er uendelige, og vi gleder oss til å hjelpe deg i mål.

Kontakt oss for mer informasjon!