Blogg

Glassbaldakin over inngangsdør

Glassbaldakin – beskytt døren din med stil

Har du et ubeskyttet inngangsparti der vind og vær står på? Glassmester1 kan tilby en stilig og sikker løsning på et kjedelig problem – en glassbaldakin skreddersydd for deg og din bolig.

En dør som ikke er beskyttet mot regn og snø har mye kortere levetid enn en dør med tak over. Men et massivt tak over inngangspartiet kan lett gi et litt tungt uttrykk. Visste du at en glassbaldakin i sikkerhetsglass er en trygg og stilfull løsning?

Bestiller du en baldakin i glass hos Glassmester1, får du et glasstak som er skreddersydd til akkurat ditt hus, din smak og snømengden der du bor.  «Vi dimensjonerer baldakinen etter lokale forhold, fordi ulike steder har veldig ulik mengde snø», forteller Kim Sunden, Prosjektleder for Glassmester1 i Stor-Oslo.

Glassbaldakin over inngangsdør

Prisgunstig, stilig, sikkert

Glassbaldakin over inngangsdøren blir stadig mer populært, både på private boliger og offentlige bygg. Det er jo ikke så rart, ettersom det både er prisgunstig, stilig og holdbart. Glass er nemlig ikke nødvendigvis et skjørt materiale.

«Alle våre baldakiner er laget av sikkerhetsglass, som tåler svært mye. Når de i tillegg er dimensjonert etter forventet snømengde og montert av fagfolk, er dette svært trygt. Og det holder seg pent over lang tid», sier Sunden.

Både tykkelsen på glasset og typen innfesting tilpasses etter snømengden. Og ønsker du deg en stor baldakin, dimensjoneres både tykkelse og innfesting etter dette. Fordi dette krever masse kunnskap, er det viktig å bestille baldakinen hos en glassmester.

«Det er mye man kan gjøre selv i et hus, men akkurat dette trenger man gode fagfolk til. Det er viktig med riktig type glass og god innfesting. Bestiller du hos Glassmester1, tar vi ansvar for at alt monteres i henhold til norsk standard», lover Kim Sunden.

Glassbaldakin over inngangsdør
Glassbaldakin over inngangsdør

Skreddersydd etter dine ønsker

En annen fordel med å bestille baldakin hos en glassmester, er at du får den tilpasset på mål. Det anbefales ikke større dybde enn 1,5 meter, men du kan få den hele 4 meter bred. Innfestingen av baldakiner kan gjøres på ulike måter, med et stag på skrå, et sword ut fra veggen, en skinne i bakkant eller en aluminiumsramme rundt glasset. Og glasset kan leveres med det uttrykket du liker best – sotet, frostet, gjennomsiktig, eller med akkurat den RAL-fargen du ønsker deg.

«Det mest populære er nok gjennomsiktig glass og stag i rustfritt stål. Men også stagene kan lakkeres i hvilken som helst farge, alt etter hva som passer best til deg og huset ditt», avslutter Sunden.

Lurer du på hvordan alle disse variantene kan se ut? La deg inspirere av bildene av baldakiner og glasstak i vårt bildegalleri. Har du konkrete ønsker, ta kontakt, så skreddersyr vi en baldakin etter ditt behov.

Glassbaldakin over inngangsdør
Glassbaldakin over inngangsdør

Glassbaldakin designet for deg

Uansett hva slags utfordring du har hjelper vi deg å designe den beste løsningen for deg og ditt hjem. Baldakinen skreddersys på mål, og kan leveres ferdig montert. Designet på baldakinen bestemmer du helt selv. Vil du ha stag på skrå, sword ut fra veggen, skinne i bakkant eller aluminiumsramme rundt glasset? Vil du ha klart, frostet, sotet eller farget glass på baldakinen? Mulighetene er uendelige, og vi gleder oss til å hjelpe deg i mål.

Kontakt oss for mer informasjon!