Blogg

Glass, speil og farger – slik blir trendene i 2022

De siste 2 årene har vært i oppussingens tegn, med mye hjemmetid og nye behov. Hva ser vi så i glasskula for 2022? Vi guider deg gjennom de tydeligste trendene.

De to siste årene fikk vi uventet mye tid hjemme. For et oppussende folk som vårt har det ført til enorm vekst i fornyelser på hjemmefronten. Vi har forhørt oss med ekspertene og merket oss 3 tydelige trender som vi vil se mye av i det nye året.

glassvegger-og-speil-01-1200x550

Uendelige muligheter med glass

Glass er et tidløst og varig materiale som har vært viktig lenge. Men i senere år har teknologiutviklingen gjort glass enda mer attraktivt, noe vi også ser i trendbildet. Glass er blitt et trygt materiale med tanke på innbrudd og brann, og det har fått utmerket isoleringsevne. Det kan også utstyres med soldempende, UV-reduserende, lyddempende og selvrensende egenskaper, og du kan få intelligent glass som veksler mellom å være frostet og klart. Dermed er glass mer i bruk både i fasader og innendørs.

«Vi ser at folk ønsker mer lysinnslipp i husene sine. Nå bygges nye bygg med vinduer fra tak til gulv, og folk som pusser opp, velger større vindusflater. Men de samme forbedrede egenskapene gjør også glass høyaktuelt til inndeling av rom, og det ser vi er veldig på vei inn nå», forteller Magnus Bråten, daglig leder i Glassmester1.

Store vindusflater - Glassmester1 Foto@NOrDan
smijernsvegger-05B-700x700

Glass som romdeler

For med mer tid hjemme med familien øker behovet for inndeling i ulike soner, så ulike aktiviteter kan foregå parallelt. Glass som romdeler tar lite plass, beholder lyset og kan utstyres med unike lyddempende egenskaper. Liker du «New York loft-stilen», kan du dekorere glassvegger og skyvedører med smijern og svarte profiler. Stilrene glassrekkverk til trapper er en annen stor og voksende trend, og glass er også en storfavoritt hos de som ønsker seg plasseffektive bad. Og når flere oppholder seg hjemme, er plassbesparende oppbevaring blitt enda mer viktig. Da velger mange skyvedørsgarderober med glass og speil som øker romfølelsen.

glassvegger_01_700x700
glassvegger_og_glassdorer_09_700x700

Speil på veggen der…

Store speilflater er en annen voksende trend som vi ser spre seg fra rom til rom. Speil er en fantastisk måte å øke romfølelsen på, og store speil er et stilrent og lekkert innslag i interiøret. Magnus Bråten mener speilet har endret funksjon i husene våre.

«Tidligere var speil primært noe man brukte til å speile seg i, nå er det mer et møbel. Vi ser dem i alle rom, for eksempel i stua. Runde, store speil er den store trenden nå, gjerne med tydelige rammer i svart. Hos oss får du akkurat den størrelsen og fasongen du vil ha, enten du vil ha klart speil eller du hiver deg på den nye trenden med sotete speil. Noen ønsker seg også speil over kjøkkenbenken, men der anbefaler vi heller herdet glass. Eventuelt en kombinasjon av glass og speil»

Les mer om speil på mål her.

rundt-speil-02-700x700
rundt-speil-01-700x700

Fargene kommer!

Hvitt og grått har dominert interiørene våre fullstendig i en årrekke. Men i senere tid har vi sett en gryende tendens til økende fargebruk, og nå er det ingen tvil: Vi er lei av å stirre i den hvite veggen. Fargene er på vei inn igjen— i alle rom. I første omgang ser vi fargene mest på veggene. Men er du av den mer vågale sorten, tør du kanskje satse på farger flere steder? Mulighetene med farget glass er uendelige.

«Vil du følge trenden med glass over kjøkkenbenken, kan du velge mellom over 2000 ulike RAL-farger. De fleste velger fremdeles hvitt og grått glass over benken, men vi ser også en del blått og oransje. Og vi ser at den varme delen av fargeskalaen er på full fart inn – brente toner og lun stemning er viktige stikkord for 2022», tror Magnus Bråten hos Glassmester1.

Her kan du lese mer om fargetrendene: Slik setter du farge på kjøkkenet i 2022

Kjokken_trendfarge_2020_03B_700x700
Glassplate-kjokken_12_700x700

Glass og speil – Spesialdesignet for deg og ditt hjem

Enten du ønsker deg glassvegger og dører, glassrekkverk, ny skyvedørsgarderobe, store speil på mål eller en lekker glassplate til kjøkkenet hjelper vi deg å designe den beste løsningen for deg og ditt hjem.

Alle våre løsninger er av høy kvalitet og designet for å vare. Løsningene blir laget spesifikt etter dine ønsker og mål, og kan leveres ferdig montert. Kom innom oss for en prat eller få tips og råd fra en av våre glasstekniske rådgivere ved å ta kontakt her.

Kontakt oss for mer informasjon!