Blogg

Punktert vindu

Dugg på innsiden av vinduene? Punktert vindu?

Kondens utenpå glasset innendørs kan skyldes at du har et punktert vindu, at vinduene er dårlig isolert, eller at det er dårlig ventilasjon i boligen. Uansett bør det undersøkes nærmere.

Dugg på innsiden av vinduet
Punktert vindu

Har du et punktert vindu?

Ser vinduene møkkete ut uten å være det, og de er grå og tåkete, kan de ha punktert. Punkterte vinduer kan se ut som de har kondens eller annet «belegg» mellom rutene. Har du et punktert vindu bør glasset skiftes ut snarest for å unngå fuktskade.

Sjekk om det er ventilasjon i boligen

Hvis det er ventiler i veggen som står åpne, og normal ventilasjon, og du likevel har dugg på innsiden av vinduene kan du ha fryktelig dårlige vinduer eller vindusglass. Vinduer med dårlig isolasjonsevne gir unødvendig varmetap og dermed høyere strømutgifter, og bør forbedres eller byttes ut.

Har du gamle vinduer?

Er vinduene dine mer enn 30 år gamle bør du vurdere å bytte ut glassene eller hele vinduet. Med nye vindusglass får du redusert varmetap og kald trekk, bedre inneklima og lavere stømutgifter.

Bytte ut glasset eller hele vinduet?

Det billigste er å bytte ut glasset, mens nye vinduer er en investering i boligen. Selv om nye vindusglass har bedre isoleringsevne enn gamle bør du bytte ut hele vinduet dersom karmene er slitte og ikke tette.

Hva koster det å bytte vinduer eller vindusglass?

Det billigste er å bytte glass i gamle vinduer, men er karmene dårlige vil det lønne seg å bytte ut hele vinduet selv om dette nesten er dobbelt så dyrt som å bare bytte ut glasset. Å bytte ut vinduene er en langsiktig investering i boligen.

Glassmester1 Stor-Oslo ønsker å tilby våre kunder den beste kvaliteten til konkurransedyktige priser. Derfor har vi prisløfte på alle typer isolerglass.

Vi hjelper deg også å bytte til nye, topp moderne vinduer med likt utseende eller i samme stil som de gamle vinduene, slik at huset beholder sin karakter og sjarm. Vi leverer og monterer vinduer i alle prisklasser. Les mer her.

Vil du vite mer?

Ta kontakt for gratis råd og veiledning!